текущ регион » София

ЕК наложи глоба в размер на 2.4 милиарда евро на Google, след като постанови, че компанията злоупотребява с положението си и предлага собствената си услуга за продажби - Google Shopping - на първо място в търсачката си.

Това е най-голямата парична глоба, която Комисията е налагала срещу компания, разследвана за изкривяване на пазара.

Решението на ЕК постановява, че Google трябва да прекрати нелоялните си практики до 90 дни или ще получи нова глоба. Постановлението все още не е окончателно, като американската компания има право да го обжалва.

Масираните хакерски атаки с крипто-вируси зачестяват и могат да причинят огромни щети на данните ви. Последният удар беше с Petya.A, чиито жертви станаха Украинската централна банка, руския петролен гигант Роснефт и други.

Как да сe "ваксинирате" за Petya.A?

Какво означава „да правиш пари чрез интернет"? Всички познаваме или сме чували за хора, които успяват да заработят самостоятелно и независимо от интернет компании, сайтове и онлайн магазини прилични суми, създавайки или възползвайки се от онлайн съдържание. Но за какви печалби става дума, кой може да „работи" това и как точно става?

Митът за печелене от банери в блога, онлайн проучвания и кликове

Представете си, че живеете в град, където всеки сантиметър обществено пространство е портал към различен свят. Вместо местен парк, имате ролева арена, където гражданите са облечени като участници в "Сървайвър" на лов за островен глиган. Кметството на града е и арена за електронни спортове, където хората посещават курсове по видеоигри вместо лятно училище. Геймърите биха умрели щастливи, ако можеха да се събудят в този виртуален свят.

Не се налага да си го представяте: градчето се нарича Тайху Мърмейд Смол Таун.