текущ регион » София

Много от нас имат проблем с мобилния си телефон, без дори да осъзнават това. Навсякъде е пълно с хора, навели глави надолу и въпреки че е модерно да се говори как това е робство и якото е да си в "живия живот", на думи е едно, а на дела - съвсем друго.

Учени смятат, че е твърде възможно огромният спад в употребата на наркотици при тийнейджърите в последните годни да се дължи на зависимостта им към мобилните устройства, която кара мозъка да реагира по сходен на употребата на забранени вещества начин. Да се чудиш да се радваш ли, или да се тревожиш....

Само за миналата година щетите от вируси, троянски коне и други кибератаки се изчисляват на 4 млрд. долара. Най-често цел са лични данни (използвани след това за изнудване), банкови сметки (които се източват) и фирмена информация (препродавана на конкуренти). Понякога системите се „зомбират” чрез зловреден код от типа „троянски кон” и попадат под контрола на хакерите.

Отдавна мина времето, когато 3D принтерите бях половинчато осъществена фантазия от бъдещето. Сега те са достатъчно достъпни за средностатистическото домакинство, а ново проучване показва, че могат и да са полезни.

Причината за това е не само достъпността на 3D принтерите като устройства, но и фактът, че общността около тях се разраства неимоверно бързо. Това, което този прост факт предоставя на всеки потребител е база от стотици хиляди модели на всичко от реплики на исторически артефакти до прибори и части за колата ви.

WikiLeaks се похвали с най-мащабното изтичане на секретна информация от ЦРУ във вторник. "Хакерският арсенал" на американското разузнаване се оказа на публичен прицел.

И докато разузнавателната агенция на САЩ отказва да коментира всички въпроси относно достоверността на данните, технологичните гиганти не разполагат с лукса да запазят мълчание, докато бурята отмине. Apple, Google и Samsung побързаха да успокоят клиентите си, че са взели нужните мерки да не допускат устройствата им да бъдат атакувани от службите за сигурност.