текущ регион » София

Все повече хора не откъсват поглед от дисплея на смартфона си дори докато ходят по улицата. С това създават доста голям риск от инциденти, особено, когато пресичат. В Хонолулу искат да решат този проблем и вече ще глобяват пешеходци, които гледат в телефона си докато пресичат улица, съобщава TechCrunch.

Идеята за глобата беше приета още през лятото. От тази седмица тя вече е влязла в сила. Новата наредба забранява на пешеходците да гледат в дисплея на електронно устройство докато пресичат улица. Забраната важи и при пресичане на пешеходен светофар, пешеходна пътека и др.

Социалната мрежа Facebook твърдо е решила да се превърне в сайт, който да задоволява всичките прищевки на потребителите си. Политиката на „мрежа в мрежата” продължава, а от гиганта на Марк Зукъргбърг се стараят по всякакъв начин да задължат максимално дълго потребителите във Facebook, като ги обезкуражат да посещават други сайтове. Как? Като добавят нови и нови функции.

Една от последните им идеи се казва Facebook Marketplace, която превръща социалната мрежа в сайт за безплатни обяви. Чрез него потребителите на сайта могат да купуват и продават най-различни продукти.

Facebook беше подложена на тежка атака от страна на един от основателите на социалната мрежа - Шон Паркър. В интервю за Axios, Паркър коментира, че платформата се възползва от слабост в човешката психология и влияе по безпрецедентен начин върху психическото здраве на децата.

Той твърди, че създателите на компанията нарочно са изградили социалната мрежа по такъв начин, че да задържат колкото се може по-дълго вниманието на потребителите.

Facebook призовава потребителите си ако се притесняват от порно отмъщение, да изпратят на компанията своите голи снимки, за да се погрижи тя кадрите да не се появят в интернет.

По този начин от технологичния гигант се надяват да се справят с тази практика да се публикуват интимни снимки онлайн и да се даде някакъв върху този вид злоупотреби.