текущ регион » София

Евън Уилиямс е основател на Twitter и не само. Той създава Blogger и Medium. В интервю за New York Times казва, че "Интернет вече не работи", защото "фаворизира хора с крайни убеждения. "Мислех си, че светът ще стане автоматично по-добър, ако дадем на всички възможност да се изразяват, но се оказа, че съм сбъркал" - признава бащата на Twitter.

Възможно ли е Северна Корея да стои зад хакерската атака WannaCry, описана от Европол като безпрецедентен по мащабите си удар?

Заплахата беше спряна сравнително бързо, но рискът от повторен опит за изнудване чрез пробив на десетки хиляди устройства със зловреден софтуер остава напълно възможен - поне докато не бъде разкрит първоизточникът й.

Глобалната хакерска атака WannaCry е безпрецедентна по мащаба си, обявиха от Европол, които започват комплексно международно разследване в опит да установят кои са замесените лица.

Устройства в почти сто страни бяха обект на удара, който използва мрежова уязвимост под Windows. Резултатът: файловете на засегнатия потребител се криптират, а хакерите поставят ултиматум за откуп срещу заплаха от унищожаване на данните.

Най-голямата социална мрежа в света има близо 2 милиарда потребители и предлага невероятно, като количество, безплатно съдържание, което ангажира много от нас с часове всеки ден.

В бъдеще компанията планира да увеличи усилията си, за да ни задържа още повече на сайта или на други приложения, притежавани от Facebook, като Messenger, Whatsapp и Instagram, пише Браян Кларк от The Next Web.